donderdag 15 september 2016

Gym je Fit



Beste ouders/verzorgers,                               

Graag willen wij alle ouders en kinderen van onze school attent maken op het Gym je Fit ! programma dat na de herfstvakantie weer van start gaat.
Gym je Fit ! is een programma voor kinderen van groep 3 t/m 8  in samenwerking met de gemeente Hoorn en Diëtistenteam Spring en is bedoeld voor kinderen die niet zo gemakkelijk bewegen en snel moe zijn. Het risico van (beginnend) overgewicht is hierdoor aanwezig.
De gemeente Hoorn vindt een gezonde leefstijl van de jeugd belangrijk en biedt vanaf dit schooljaar het programma in 3 verschillende wijken aan.
Het doel van het programma is om de  fitheid van kinderen te vergroten en daarnaast meer inzicht te geven in de voedingsgewoontes.
Gym je Fit ! bestaat uit een wekelijkse sportles onder begeleiding van een vakleerkracht bewegingsonderwijs. Er worden allerlei uitdagende sportactiviteiten aangeboden, waarbij het accent ligt op conditie, kracht en behendigheid. Het programma bestaat uit ongeveer 30 lessen gedurende het schooljaar.
De kosten voor deze lessen bedragen €2,- per keer. Er dient per 10 lessen vooruit betaald te worden. De eerste les is gratis!
De lessen vinden plaats op de volgende locaties:
Kersenboogerd: Woensdag van 13.45-14.30 uur in sporthal de Kers
Grote Waal:       Donderdag van 14.30-15.15 uur in sporthal de Grote Beer
Risdam:            Maandag van 15.30-16.15 uur in de Opgang
Als onderdeel van het programma wordt door Diëtistenteam Spring een bijeenkomst georganiseerd waarin voorlichting gegeven wordt aan de kinderen en hun ouder(s) over gezonde voeding. Daarnaast heeft elk kind een intakegesprek bij de (kinder)diëtist van Spring.
Vergoeding van deze consulten is mogelijk vanuit de basisverzekering.
Ga voor meer informatie naar www.dietistenteam.nl
Wij organiseren voor belangstellenden een voorlichtingsbijeenkomst op maandag 26 september in het wijkcentrum Grote Waal, Grote Beer 3, 1622 ES Hoorn. Aanvang: 19.30 uur. De bijeenkomst duurt tot 20.30 uur en er zal voldoende gelegenheid zijn voor het stellen van vragen. Vooraf aanmelden is niet noodzakelijk.
Als u zich wilt aanmelden voor het  Gym je Fit ! programma, stuur dan een mail naar Edwin Johannes: e.johannes@talenthoorn.nl  
Met vriendelijke groet,
Mede namens Diëtistenteam Spring en Dirk Fris (gemeente Hoorn),
Edwin Johannes                                   
Vakleerkracht bewegingsonderwijs
OBS De Klipper en OBS De Bussel
mobiel: 06-28632550









                     



Geen opmerkingen:

Een reactie posten